Vi är inte vänner!

En väninnas grabb ledde mig in på det här spåret. Hur är det egentligen att vara född med ett handikapp – hur bemöts man egentligen av andra människor? Nippe och Bella är nya grannar och Bella får uppleva hur omvärlden ser på killen Nippe med sin benprotes och sin rullstol. Tjejer som inte ser honom, lärare som bara ser problem, och så alla dessa som tycker synd om.

En kapitelbok för 9-12 år är det. Och mest av allt är den rolig. Eller som det stod i en recension: “Bokslukaren vars mamma jag är låter meddela följande: Boken är den bästa han har läst. Den har inga inslag av saga eller fantasy, den är väldigt rolig och allt i boken kunde ha hänt i verkligheten.”

Text och bild: Boel Werner

Opal 2012.

Köp!>>

 

Här är Nippe och Bella – eller Bellman som han kallar henne – inne i Nippes svinhus. Nippes kampanj för att bli vän med Bellman går faktiskt bättre efter att hon fått träffa grisarna.Kommentarer inaktiverade.