Överlevaren Isaq

 

Överlevaren Isaq är min lättlästa ungdomsroman som handlar om en kille, i ett fiktivt land, som råkar ut för mördarjävlar, flyr hals över huvud och hamnar i Sverige. Idé kommer från intervjuer och artiklar om ensamma flyktingungdomar, men den är inte baserad på någon speciell person.

Det här är min femte lättlästa bok. Jag gillar det här sättet att skriva. Det är skönt att skala av. Precis som det då och då är skönt att få ösa på med ord, ord, ord, långa meningar, prat, avvikelser, sidospår … Oftast brukar jag illustrera de här böckerna också, och göra omslag, men nu ville vi ha ett fotobaserat omslag plus att det var viktigt att den såg spännande ut (kanske inte mitt bästa), så förlaget lät en designfirma göra omslaget. Riktigt fint tycker jag!

Boken är utgiven på LL-förlaget 2012

19 november 2012: Uppdaterar med klipp ur bloggen Bokeldar:

“En väldigt gripande historia som alltid känns aktuell. Varför inte göra den till obligatorisk läsning i högstadiet? Den öppnar upp för diskussioner om människors olika förutsättningar och att alla har sin historia att berätta.

Berättelsen var spännande med bra flyt i språket. Inga svåra ord, 120 sidor lång och luftig fin layout. Jag tyckte att det var en riktig sidvändare och det var inte helt lätt att låta bli att gråta. Jag tror att storyn går hem hos såväl högstadie-elever som hos vuxna som behöver en lättare text.”Kommentarer inaktiverade.